Vakerveilig

Fietsen

Elon Musk maakte er, zoals altijd, een bijzonder show van, toen hij in 2019 de Cybertruck van Tesla onthulde. Inmiddels is de komst van de bombastische elektrische pickup onder een slecht gesternte beland. Tijdens de presentatie van de schier onverwoestbare bolide ging al vanalles mis. Daarna volgde uitstel op uitstel en tot op de dag van vandaag is nog altijd niet duidelijk wanneer de eerste exemplaren voor klanten van de band gaan rollen. Er wordt zelfs al volop gespeculeerd of de Cybertruck er überhaupt nog gaat komen. Toegegeven, een deel van de problemen worden ook veroorzaakt door de coronacrisis en het chiptekort.

Musk liet eerder deze maand nog weten dat er nog voor het eind van deze maand een nieuwe planning onthuld gaat worden. Daarvoor heeft hij op dit moment dan nog zes dagen voor.

Compacte uitvoering?
Intussen werken de techneuten van Tesla volop door aan de ontwikkeling, en het oplossen van de problemen. Deze week zijn foto’s opgedoken van een nieuw prototype. Die is in zoverre bijzonder dat het er alle schijn van heeft dat de neus van dit model korter lijkt te zijn dan het origineel. Behalve enkele foto’s is ook een video opgedoken waarin het prototype in volle glorie te zien is.