Vakerveilig

Fietsen

Neuralink, het is een van de bedrijven waarmee Elon Musk de wereld verbaast, en opschrikt. Zo heeft het al getoond dat het succesvol de breingolven kon lezen van een varken en hoe het een aapje Pong liet spelen: met alleen zijn brein. De volgende troef? Dat moeten mensen worden, als we een nieuwe vacature van het bedrijf mogen geloven.

Neuralink
Voor zover bekend heeft Neuralink nog geen officiële toestemming om te gaan testen op mensen. In ieder geval heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (de FDA, een soort voedselwarenautoriteit zoals wij die hebben in Nederland) nog geen toestemming gegeven. Elon Musk lijkt daar echter niet op te willen wachten en zet nu alvast een vacature online voor een Clinical Trial Director die de klinische proeven moet overzien die worden gedaan op.. mensen.

Neuralink ontwikkelt technologie die in het brein wordt geïmplanteerd om zo breingolven op te vangen. Het plan is om mensen die bijvoorbeeld verlamd zijn op deze manier helpen door de neuronen in de hersenen te beïnvloeden. Maar om mensen te helpen, zal je uiteindelijk toch moeten testen op mensen. Neuralink lijkt binnenkort van plan te zijn om daarmee te starten, want het zoekt specifiek iemand om te helpen met de eerste klinische proeven op mensen.